Welk massage apparaat past bij jou

logo-ziv-small

Met een massage apparaat kun je je ontspannen na een lange dag. Ook kan het helpen tegen pijnklachten. Elke dag naar een professionele masseur gaan kost erg veel geld, op deze manier is een massageapparaat de ideale oplossing. Het is vaak lastig om te weten welk massage apparaat het beste bij jou past. Wil je bijvoorbeeld zelf helemaal niks te hoeven doen, het apparaat alleen pakken en dan genieten of heb je liever zelf de touwtjes in handen en masseer je jezelf liever met behulp van een massage apparaat? Hiernaast zijn er nog een hoop andere eigenschappen waarop je moet letten bij het aanschaffen van een massage apparaat.

Wat zijn de voordelen??

Vaak heb je een massage voor het ontspannen, maar het heeft nog veel meer andere voordelen. Een massage kan helpen voor pijnverlichting. Je maakt zo stijve en pijnlijke spieren los. Zo zal de pijn verdwijnen. Ook verbetert het de bloedcirculatie. Door een massage krijg je ook een beter humeur en kalmeert het je zenuwstelsel. Door een massage komt er endorfine vrij in je lichaam, dit zijn hormonen die ervoor zorgen dat je je goed voelt. Voor goede slaap is massage ook erg handig. Het zorgt ervoor dat je dieper en langer slaapt.

Soorten apparaten

Je hebt handmatige massageapparaten. Deze kan je overal waar je bent gebruiken. Je hanteert ze zelf en je kan er druk mee uitoefenen op verschillende plekken op je lichaam. Een elektrisch massage apparaat hoef je weinig voor te doen. Je kan zelf de eigenschappen bepalen. Veel elektrische massage apparaten zijn voor een bepaald gebied van je lichaam bedoeld zoals je nek, rug, schouders of benen.