Wat is een energetische behandeling en waarvoor is het bedoeld?

energetische behandeling

Wanneer je tegen diepe blokkades aanloopt in het leven, dan zijn er allerlei behandelingen die je daarbij kunnen helpen. Zowel mentaal als fysiek zijn er methoden om dit te verhelpen. Een daarvan is de energetische behandeling. Bij een energetische behandeling pak je een heleboel aspecten van je leven aan. Het is een bijzonder soort therapie die velen aanspreekt.

energetische behandeling

Wat is een energetische behandeling?

Energetische behandelingen zijn een vorm van therapie. Deze therapie is een holistische behandelvorm en richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de gehele mens. Dat wil zeggen dat deze therapie er vanuit gaat dat het lichamelijke, mentale, spirituele en emotionele allemaal aangepakt moet worden om jezelf te kunnen genezen. De energetische behandeling wordt gezien als een alternatieve geneeswijze. Het is echter wel goed om te realiseren dat steeds meer therapeuten tenminste een deel van dit principe proberen toe te passen in de praktijk. Het idee dat de fysieke gezondheid altijd verbonden is met de mentale, is namelijk geen nieuw gegeven. Veel artsen en therapeuten geloven daar al jaren in. 

Hoe een sessie werkt

Tijdens een energetische behandeling stemt een therapeut zich middels het derde oog af op de energiecentra, ook wel chakra’s genoemd. Ook stemt de therapeut zich af op het energie- of auraveld om de cliënt heen. Deze is voelbaar met de handen. Deze hele methode is gebaseerd op het idee dat je een bepaalde energie in je lijf hebt en dat de therapeut deze kan gebruiken om jou te helen. Dat doe je immers zelf ook: wanneer je je hoofd stoot, grijp je naar je hoofd. Wanneer je hand pijn doet, wrijf je erover. 

Voor wie?

De energetische behandeling is voor iedereen die mentale en fysieke blokkades voelt in het lijf. Denk dan aan een burn out maar ook bepaalde pijn in de rug, depressieve gevoelens, pijnlijke gewrichten en nog veel meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *