Wat doet een personal trainer?

Ik loop zelf nu al een paar jaar bij een personal trainer uit Delft. En daarbij ben ik zelf voedingscoach, ik wil jullie hier graag wat meer over vertellen. In dit artikel kun je lezen wat een personal trainer allemaal voor jou kan betekenen. Na het lezen van dit artikel kun je bepalen of een personal trainer iets voor jou is. 

Een personal trainer kan je eigenlijk op drie verschillende situaties helpen. In dit artikel leg ik uit per situatie hoe de trainer jou kan helpen. 

Op fysiek vlak

Bij de meeste mensen is wel bekend dat een personal trainer je kan helpen bij het behalen van jouw fysieke doelstelling. Dit kunnen er een aantal zijn, of een combinatie van meerdere. Een personal trainer kan je helpen met afvallen bijvoorbeeld. Maar ook met het opbouwen van spiermassa of met het opbouwen van een betere conditie. Vaak gaat dit ook samen, maar het is wel belangrijk dat jij voor jezelf duidelijk hebt wat je doelen precies zijn. Ik ben persoonlijk vooral geholpen met het opbouwen van een goede conditie. 

Op mentaal vlak

Een personal trainer is meestal geen psychiater. Toch gaat sport gepaard met mentale gezondheid. Het kan je helpen als je niet lekker in je vel zit maar ook als je je simpelweg langer wilt kunnen concentreren. Vaak zijn er bij het nastreven van jouw sportieve doelen mentale obstakels waar een personal trainer jou in kan ondersteunen.

Op het gebied van voeding

Sport en gezonde voeding vallen onder dezelfde noemer. Sport je veel maar eet je niet gezond of andersom dan heb je er weinig aan. Wil je bijvoorbeeld afvallen dan is alleen maar sporten niet genoeg, je zult ook je voedingspatroon moeten aanpassen. Ook hier kan een personal trainer jou als geen ander bij helpen.

Meer weten over personal trainers? Kijk dan even op: gewichtsconsulentdelft.nl