Topbanen waar je veel leert

Ben je al een tijdje aan het werk en merk je dat je weinig leert? Voel je je vaak de slimste en ervaar je nauwelijks uitdagingen? Dan is het tijd om verder te kijken. Er bestaan gelukkig een hoop topbanen waar je veel kunt leren, goed kunt doorgroeien en iedere dag voelt als een nieuwe uitdaging. Sommige mensen moeten er niet aan denken om zo veel te moeten leren iedere keer, maar er zijn ook genoeg mensen die hier juist energie uit halen. Wat zijn dan nu topbanen, waar kun je ze vinden en hoe wordt je hier aangenomen?

Topbanen op kantoor

Heb je een goed analytisch vermogen en houd je ervan lastige stukken op te lossen voor grote namen? Denk dan eens aan een baan bij een adviesbureau publieke sector. Je bent verantwoordelijk voor vaak grote, lastige vraagstukken. Je maakt lange dagen en je komt bij ieder vraagstuk weer iets nieuws tegen. Dit maakt de baan erg uitdagend en je verdient er ook nog eens goed. Het is ook mogelijk om na een aantal jaar werkervaring door te groeien en nog beter te worden in je vak!

Topbanen buiten de deur

Ben je iemand die niet heel de dag op één plek kan zitten? Dan zijn er ook voor jou topbanen waar je alles uit kan halen. Denk bijvoorbeeld aan een functie als journalist of ga de sales in. Bij sales krijg je iedere dag te maken met verschillende type mensen en zo leer je ook steeds beter te worden in je vak. Je merkt al gauw op dat je aanpak niet bij iedereen werkt en dat je vooral mensenkennis moet opdoen. Wanneer je in de sales werkt, zit je niet vaak op kantoor. Je bent veel bezig met diverse projecten en vaak ook verschillende regio’s na een bepaalde periode. Dit maakt de saleswereld enorm interessant!