Tips om af te vallen

Afvallen: veel mensen willen dit graag, maar o wat kan het moeilijk zijn. Vet is erg hardnekkig en als je slechte leefgewoontes hebt kan het erg lastig zijn om deze om te gooien. Toch zijn er kleine aanpassingen die je kunt doen in je levensstijl om makkelijker af te kunnen vallen. Hieronder vind je er een aantal waar je direct mee aan de slag kunt om vervolgens zo jouw droomlichaam te krijgen.

Houd bij wat je allemaal eet

Op een dag krijgen we heel wat voeding binnen. Vaak weten we niet eens wat we allemaal naar binnen werken, dus het kan goed zijn om eens bij te houden wat je allemaal binnenkrijgt aan calorieën. Hier bestaan speciale apps voor. Houd eens een tijdje een eetdagboek bij en ontdek op die manier hoeveel calorieën je eigenlijk teveel nuttigt.

Beweeg meer

Uiteraard Is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Ook de kleine dingen zijn hierbij belangrijk, zoals het nemen van de trap in plaats van de roltrap, of een stukje fietsen in plaats van met de auto gaan. Loop eens een rondje door de buurt in je pauze en sta wat vaker op om even de benen te strekken en naar de koffieautomaat te lopen. Ook naar de sportschool gaan zorgt ervoor dat je gemakkelijker gewicht zult verliezen. Zorg er echter wel voor dat je jezelf beschermt tegen blessures, bijvoorbeeld door een goede warming-up toe te voegen, maar ook door steunkousen te kopen (bijvoorbeeld van stoxenergy.com). 

Eet bewuster

Probeer vanaf nu met meer aandacht te eten. Je zult zien dat je vaak dooreet terwijl je eigenlijk al vol zit, simpelweg omdat je je bord leeg wilt hebben. Let er dus op dat je naar je gevoel luistert en eet een tijdje met je volledige aandacht erbij (dus zonder dat je de televisie aan hebt staan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *