Hoe kun je alcoholisme voorkomen in quarantaine

Het is natuurlijk erg makkelijk tijdens deze tijden om voor vermaak naar de drank te grijpen. Dit kan natuurlijk erg gevaarlijk worden als het een gewoonte wordt om elke avond drank te pakken. Wel is er ruimte om af en een drankje te doen, maar om de gewoonte te voorkomen zijn er een aantal stappen die alcoholisme voorkomen. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens deze stressvolle voor de zorg jij hierin terecht moet komen.

Stap 1

Als je het niet in huis hebt is het lastiger om verslaafd te raken, het klinkt simpel maar het werkt zeer effectief. Het is dus geen goed idee om een voorraad in te slaan want voor je het weet ben je erdoorheen. Koop dus per moment als je wat wilt drinken en sla niks in.

Stap 2

Hou het ritme aan dat je alleen op de ‘normale’ momenten drinkt, denk dan aan het weekend of de lekkere vrijmibo. Zo hou je een ritme die ook weer past bij het oude leven wat wij voor het virus hadden.

Stap 3

Combineer drinken met sociale bezigheid, al kunnen we niet fysiek samen komen maar er zijn gelukkig nog veel opties om te kunnen kletsen met vrienden en familie. Kijk bijvoorbeeld naar facetime, whatsapp of houseparty. Zo blijft het bij sociaal drinken en is de kans op een alcoholverslaving minder groot.

Stap 4

Ga op tijd slapen, het lijkt raar maar op tijd naar bed gaan kan uit verveling gaan drinken voorkomen. Dit heeft te maken met het feit dat veel mensen in de ochtend veel productiever zijn en vaak tot eind middag nog niet zullen gaan drinken.