De effecten van alcohol

Het is voor veel mensen geen verassing dat alcohol veel effect heeft op je lichaam en je gezondheid. Je kunt steeds vaker artikelen vinden waar wordt geschreven waarom alcohol wel of niet goed is voor het menselijke lichaam. Zo was er een tijdje een gerucht dat rond ging dat het de kans op alzheimer kan verkleinen, een glas rode of witte wijn goed zou zijn voor je hart en het net zo effectief zou zijn als een uur sporten. Dit is natuurlijk niet waar, alcohol heeft namelijk wel degelijk negatieve effecten op bijvoorbeeld je gewicht en hersenen.

Effect 1: Gewicht

Veel mensen dat een glaasje wijn niet schadelijk kan zijn en dat het zelfs goed zou zijn voor je lichaam, maar helaas is dat niet helemaal waar. Zo kun je niet afvallen van het drinken van alcohol, maar het werkt tegenovergesteld, want je komt er juist sneller door aan. Het alcohol wordt namelijk door je lichaam omgezet in een soort zuur, wat schadelijk is voor je lichaam waardoor het juist niet je vetten en suikers verbrand. Alles wat je op dat moment eet of drinkt komt harder binnen en al het overtollige gaat op je heupen of bij je buik zitten.

Effect 2: Mentaal

De leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol is in Nederland al een tijdje 18 +. (Bron: www.degoudenton.nl ) Uit onderzoeken kwam naar voren dat alcohol een langdurig schadelijk effect kan hebben op je hersenen. Het gaat dan voornamelijk om hersenen die nog niet volledig ontwikkeld zijn, pas als je 21-24 jaar bent dan zijn je hersenen volledig ontwikkeld. Ondanks alle onderzoeken wordt er nog steeds dagelijks alcohol gedronken. Het drinken van alcohol is prima, maar veel mensen zouden zich meer bewust kunnen zijn van de effecten en het is verstandig om het met mate te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *