De meest voorkomende behandelingen bij de tandarts

doorRedactie Posted dec 17, 2019

De meest voorkomende behandelingen bij de tandarts

Je denkt er niet vaak aan, maar dan komt het weer ineens: je moet naar de tandarts. Sommige mensen vinden het spannend en sommige mensen gaan gewoon liggen en laten het maar gebeuren. Er zijn veel soorten behandelingen die worden gedaan door de tandarts. Je gebit is erg belangrijk en het is dan ook gezond om je gebit goed te verzorgen door minimaal 2 keer per dag je tanden goed te poetsen, regelmatig te flossen, minimaal 2 keer per jaar naar de tandarts voor controle te gaan en niet te veel te snoepen.

Controle

Controle bij de tandarts. Daar begint het natuurlijk allemaal mee. Tijdens een controle bij de tandarts kijkt de tandarts naar je gebit en tandvlees en controleert of hier iets mis mee is. De tandarts controleert voornamelijk op gaatjes en verwijdert tandsteen als het nodig is. Als de tandarts een gaatje vindt, dan moet je dit op een ander moment laten behandelen tijdens een nieuwe afspraak, speciaal voor het vullen van je gaatje(s).

Gaatje vullen

Een gaatje vullen bij de tandarts komt erg vaak voor. Als tijdens de controle is gebleken dat je een gaatje of meerdere gaatjes hebt, dan zal dat worden behandeld tijdens deze afspraak. Als je gaatjes niet laat behandelen, dan kan het uiteindelijk erger worden en moet je tand er naam. Een gaatje vullen doet de tandarts middels een daarvoor bedoelde speciale vuller. Voordat het gaatje wordt gevuld, krijg je wel een verdoving als je hiervoor kiest. Vervolgens plaatst de tandarts met een speciale blauw lamp op de plek van de vulling, zodat de vulling droogt en uithardt.

Trekken

Een ander veel voorkomende behandeling bij de tandarts is het trekken van een tand of kies. Als je last hebt van een tand of kies en het is niet meer mogelijk om deze te vullen, kun je hem laten trekken. Hiervoor wordt in heel veel gevallen ook een verdoving voor gebruikt. Zodra de verdoving is ingewerkt gaat de tandarts je tand of kies, door met een speciale tang, de betreffende kies of tand met een draaiende beweging eruit halen.

Kronen

Het plaatsen van kronen is ook iets wat tandartsen regelmatig doen. Een kroon is een soort prothese die dient om een missende of afgebroken tand te vervangen. Het voordeel hiervan is dat deze lang meegaan en speciaal ook met deze bedoeling zijn gemaakt.

doorRedactie Posted dec 17, 2019

De meestvoorkomende oorzaken van kaakpijn

Een groot gedeelte van de Nederlanders heeft er weleens last van gehad: een plotselinge pijn in de kaak. En waar het bij de één na een paar uurtjes weer wegtrekt, heeft de ander er soms weken of zelfs maanden last van. Voordat je meteen de tandarts belt voor een afspraak, is het dan ook verstandig om eens voor jezelf na te gaan wat de oorzaak van je kaakpijn kan zijn. We hebben daarom de belangrijkste oorzaken op een rij gezet.

Gerelateerde links:
Tandarts Staphorst
Orthodontist Meppel

Nagelbijten

Een veelvoorkomende oorzaak van kaakpijn is nagelbijten. En het vervelende is dat velen van ons dit doen. Met name jonge kinderen en pubers bijten regelmatig op hun nagels. De meesten leren dit vanzelf weer af naarmate ze ouder worden, maar sommigen bijten chronisch nagels. Dit fenomeen, dat officieel onychofagie wordt genoemd, heeft als gevolg dat er teveel druk op het kaakgewricht en de omliggende spieren komt te staan.

Om nagelbijten af te leren kun je bepaalde vies smakende materialen op je nagels smeren, pleisters gebruiken, ze altijd zo kort mogelijk knippen of een alternatief te bedenken (zoals het spelen met een elastiekje). Het belangrijkst is echter dat je je bewust bent van het probleem en de momenten herkent waarop je begint met nagelbijten. Vaak is stress een belangrijke oorzaak. Pak het probleem in dat geval bij de bron aan.

Tandenknarsen

Een andere mogelijk oorzaak van kaakpijn is veelvuldig tandenknarsen. Je kunt je voorstellen dat zeker hierbij ongewoon veel druk op je kaakgewricht komt te staan. Het vervelende hiervan is dat het voor een groot gedeelte ‘s nachts gebeurt. Je bent je er op dat moment dus niet van bewust. In dat soort situaties is het van belang om te laten vaststellen of je last hebt van een slaapstoornis en hier, indien van toepassing, een oplossing voor zien te vinden.

Maar tandenknars je als gevolg van bijvoorbeeld stress of een trauma dat je nooit verwerkt hebt, dan is het eerder verstandig een psycholoog te bezoeken. Overigens is tandenknarsen in veel gevallen ook een probleem dat je van je ouders hebt meegekregen of kan het een gevolg zijn van het gebruik van bepaalde medicijnen of drugs. Door de grote variëteit aan mogelijke oorzaken kan het moeilijk zijn meteen tot een effectieve oplossing te komen.

Spier- of gewrichtsziektes

Helaas zijn er ook verschillende ziektes die ertoe kunnen leiden dat een mens gaat tandenknarsen. De bekendste is waarschijnlijk reuma. Ongeveer één op de zes reumapatiënten krijgt op den duur last van de kaak. Maar ook mensen die kampen met fibromyalgie of ostheoporose krijgen regelmatig te maken met kaakpijn. Doorgaans is dit enkel met medicijnen te onderdrukken.

doorRedactie Posted dec 12, 2019

Kies nu de goedkoopste zorgverzekering!

Je huidige zorgverzekering heb je waarschijnlijk in het verleden gekozen omdat het goed aansloot bij jouw wensen en tevens ook nog eens goed te betalen was. Echter hoeft dit het komende jaar niet meer het geval te zijn. Jaarlijks veranderen zorgverzekeraars hun aanbod en premies. Wanneer je niet voor 1 januari van het nieuwe kalenderjaar je zorgverzekering stop zegt, loopt die automatisch door en ga je akkoord met de nieuwe premie en voorwaarden van de zorgverzekeraar. Heb je twijfels over je huidige situatie? Je kan nu nog een nieuwe zorgverzekering kiezen, dus wees snel.

Wat voor zorgverzekering moet ik nemen?

Wat voor zorgverzekering bij jou past kan ik niet zeggen. Iedereen heeft zijn eigen wensen, behoeften en budget. Wel kan ik zeggen dat de basiszorgverzekering verplicht is voor iedereen. Deze zorgverzekering dekt echter alleen de noodzakelijke zorgkosten die iedereen kan overkomen. Heb je bijvoorbeeld een ongeluk/ziekte en moet je naar het ziekenhuis of de huisarts? Dan worden deze kosten door jouw zorgverzekeraar gedekt.

Wanneer je overige zorgkosten wilt dekken moet je kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Deze aanvullende zorgverzekering kun je zelf samenstellen. Kosten voor de tandarts, fysio etc. kunnen hiermee allemaal worden vergoed.

Hoe vind ik de goedkoopste?

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je zorgverzekering en daarom geef ik 3 stappen hoe je de goedkoopste zorgverzekering kan vinden:

 1. Zet je wensen en behoeften op een lijstje, zodat je weet waarop je moet zoeken.
 2. Vergelijk de zorgverzekeraars en hun aanbod op een zorgvergelijker online.
 3. Kies een zorgverzekering die je interessant lijkt en check of ze voldoen aan jouw wensen.

Het is dus enorm eenvoudig om te wisselen van zorgverzekering, wel moet je het voor 1 januari doen!

doorRedactie Posted dec 3, 2019

Hoe zit het menselijk lichaam in elkaar?

Het menselijk lichaam is zeer complex. Alles heeft een functie en werking. In deze blog gaan we in het kort het menselijk lichaam ontleden. Niet alle onderdelen van het menselijk lichaam komen langs in deze blog. We beperken ons tot het bespreken van de botten, de spieren, het hart en de huid. Wil je meer te weten komen over het menselijk lichaam en de organen? Schaf dan een van de anatomische modellen aan die beschikbaar zijn op de website.

De botten

Het menselijk lichaam is opgebouwd uit een schedel, het tongbeen, de wervelkolom, 12 paren ribben, een borstbeen, sleutelbeenderen, schouderbladen, een opperarmbeen, spaakbeen, de ledematen in de armen, de bekkengordel en de onderste ledematen in de benen. Een baby heeft bij de geboorte 350 hele kleine botjes. Een volwassen persoon heeft 206 botten, nadat er 92 botten verloren gaan en 28 bijkomen. Botten zorgen voor veel stevigheid en biedt aanhechtingspunten voor spieren en pezen.

De spieren

Het lichaam van een volwassen persoon bevat meer dan 600 spieren. Spieren kunnen samentrekken en ontspannen, hierdoor kun je bewegen. Het menselijk lichaam heeft drie soorten spierweefsel: dwarsgestreept spierweefsel, glad spierweefsel en hartspierweefsel. Dwarsgestreepte spieren hebben 2 types spiervezels. Spiervezel type 1 zijn de langzame of rode spiervezels. Spiervezel type 2 zijn de snelle of witte spiervezels. Deze kunnen heel snel samentrekken en daardoor veel kracht voortbrengen. Gladde spieren zijn te vinden in de bloedvaten, luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Het hart heeft weer een eigen soort spierweefsel, het hartspierweefsel. De hartspier pompt het bloed ritmisch door je lichaam heen.

Het hart

Jouw hart is waarschijnlijk net zo groot als je gebalde vuist. Je hart groeit namelijk met je lichaam mee. Je hart heeft 2 boezems en 2 kamers: de linkerboezem, de linkerkamer, de rechterboezem en de rechterkamer. Het hart pompt ongeveer 4 tot 5 liter bloed per minuut rond. Het bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen voor de spieren en organen.

De huid

Het grootste orgaan van ons lichaam is de huid. Bij volwassenen kan de huid alleen al 15 tot 20 kilogram wegen. Het heeft een oppervlakte van wel 1,5 tot 2 vierkante meter. De huid zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur op een constant niveau blijft en dat het verlies van lichaamsvocht tegengegaan wordt. Daarnaast zorgt de huid ervoor dat er energie opgeslagen wordt in de vorm van een vetlaag. Ook kun je voelen met de huid. Je kunt warmte, koud, druk, pijn, aanrakingen en trillingen ervaren. Ook kun je vitamine D aanmaken via de huid.
doorRedactie Posted nov 15, 2019

Rugpijn voorkomen

Meer dan 80% van volwassenen heeft wel is last van rugpijn. Rugpijn kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Hieronder zijn enkele tips verzamelt waarmee je rugpijn kunt voorkomen en te verzachten.

Wissel van houding

Je rug moet elke dag ongeveer twee derde van je lichaam dragen. Om het je rug een beetje gemakkelijker te maken is het belangrijk je houding af en toe te veranderen. Dit geldt voor staan, liggen en zitten. Op je werkplek zou je bijvoorbeeld af en toe kunnen staan of een wandeling maken.

Ergonomische stoel

De meeste mensen brengen het grootste deel van hun dag zittend door. Veel mensen zitten tijdens hun werk de hele dag op hun bureaustoel. Vaak houden ze hier een verkeerde zit houding aan. Dit kan in een paar jaar serieuze gevolgen hebben. Een ergonomische stoel kan hier wonderen verrichten. Door de dynamische zitting van zo een stoel, beweegt de stoel mee met je bewegingen. Hierdoor wordt je rug minder belast. Spinalis is zo een bedrijf dat ergonomische stoelen aanbiedt.

Spier oefeningen

Buik- en rugversterkende oefeningen verbeteren je houding. De juiste oefeningen maken je rug sterker. Hierdoor ga je minder snel klachten hebben met je rug. Als je de tijd hebt, is het dus handig om even in de avond enkele oefeningen te maken.

Overgewicht

Overgewicht kan heel schadelijk zijn voor je rug. Je rug moet al veel gewicht dragen. Met overgewicht wordt je rug overbelast en kunnen er serieuze gevolgen van komen. Het is dus belangrijk dat je op je gewicht let.

Let op bij het tillen

Ook bij het tillen van gewichten is het belangrijk een rechte rug te behouden. Het is handig om meer je benen te gebruiken, hierdoor wordt je rug minder belast en train je ook nog je benen.

Bron: spinalis-ergonomischestoelen.nl

doorRedactie Posted nov 13, 2019

Zeer tevreden over de ontruiming van mijn grootmoeders woning

Een aantal weken geleden is tot groots verdriet mijn grootmoeder plots overleden. Hierdoor moesten de meubels van haar woning helaas ontruimd worden. Daarom ging ik ook op het internet op zoek naar ontruiming om een bedrijf te vinden die zich hierin heeft gespecialiseerd. 

terecht gekomen op de website van Ontruimingzorg

Toen ik op het internet op zoek ging naar een bedrijf die ons hierbij kon helpen kreeg ik een aardig aantal zoekresultaten van bedrijven die deze dienst aanbieden. Nadat ik een aantal websites had bezocht en met elkaar had vergeleken sprak mij de website van Ontruimingzorg mij het meeste aan. De website van dit bedrijf is namelijk erg overzichtelijk en bevat zeer veel aantrekkelijke informatie. Op de website staat onder andere vermeld dat het bedrijf:

 • persoonlijk en professioneel 
 • snel en flexibel
 • betrouwbaar en respectvol
 • en het bedrijf eventuele waardevolle meubels inkoopt

Dit sprak mij erg aan waardoor ik besloot om contact met het bedrijf op te nemen om een afspraak te maken.

seniorenverhuizing

Ontruimingzorg is een absolute aanrader 

Tijdens het gesprek hebben we het uitgebreid gehad over het werk dat er verricht moeten worden en wat het bedrijf voor ons zou kunnen betekenen. De informatie sprak ons allemaal erg aan waardoor we besloten om het bedrijf in te huren. We zijn super tevreden over de ontruiming die dit bedrijf heeft gedaan en daarom raad ik dit bedrijf ook aan iedereen aan die op zoek is een goed bedrijf die een woning kan ontruiming. 

doorRedactie Posted nov 8, 2019

Tip voor goede Podotherapie in Veghel

Ben je op zoek naar podotherapie Veghel om een Podotherapeut te vinden die jou kan helpen met het verhelpen van jouw houdingsklachten? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Goessens Podologie.

Zolen op maat een stimulerende Chinese massages 

Ik had tot voorheen erg vaak last van mijn rug door het werk dat ik deed. Daarom ging ik zelf ook op het internet op zoek naar podotherapie Veghel om een goede podotherapeut te vinden die mij kon helpen met het verbeteren van mijn lichaamshouding. Toen ik hier op het internet naar op zoek ging kreeg ik veel zoekresultaten van podotherapeuten die helpen met het verbeteren van de lichaamshouding en het verhelpen van de klachten. Nadat ik een tijdje op het internet op zoek was gegaan en een aantal websites had bezocht en met elkaar had vergeleken sprak mij de website van Goessens Podologie mij het meeste aan. De website van dit bedrijf is namelijk erg overzichtelijk en bevat zeer veel aantrekkelijke informatie. Op de website zijn onder andere een aantal verhalen van voorgaande klanten te vinden die mij persoonlijk erg aanspraken. Daarom besloot ik ook om contact op nemen om kennis te maken. 

podologie

Een stuk energieker door mijn verbeterde houding

Ik kon al erg snel terecht voor een afspraak. Tijdens dit gesprek hebben we gekeken naar mijn persoonlijk houding en wat hier aan verbeterd kon worden. Ik heb vervolgens een aantal massages gehad om de heling van mijn lichaam extra te stimuleren. De behandelingen zijn inmiddels afgerond en ik kom nu na mijn werk niet meer thuis met rugklachten. 

doorRedactie Posted nov 1, 2019

Somatische klachten

Somatische klachten kunnen een leven erg op zijn kop zetten. Een persoon kampt met veel lichamelijke klachten, alleen kunnen artsen hier geen oorzaak voor vinden. Veel mensen hebben hier last van en hierdoor kunnen zij niet goed functioneren in de maatschappij. De dagelijkse dingen worden een ramp en al helemaal wanneer je deze niet meer zelf kan uitvoeren. Veel mensen gaan dan bij de pakken neerzitten, maar er is wel een behandeling mogelijk. Via Medinello is het mogelijk om deze te gaan volgen. Medinello is een kliniek waar een zeer ervaren, medisch team aan zorgprofessionals werkzaam is.

Behandeling bij Medinello

Behandeling bij Somatische klachten

Wanneer jij ook dagelijks last van diverse pijnen hebt, ga je vaak naar de huisarts. De klachten die deze aandoening met zich mee kunnen brengen zijn:

 • Duizeligheid
 • Rugpijn
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Darmklachten

Zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van de diverse klachten die bij deze aandoening horen. Vaak weet een huisarts ook geen raad en stuurt je vaak door naar een specialist. Omdat de pijn wel degelijk aanwezig is, maar hier geen oorzaak voor gevonden kan worden, is een behandeling bij Medinello zeker aan te raden. De pijn laten verdwijnen is helaas niet mogelijk, maar er kan wel worden geleerd om zo goed mogelijk met deze pijnen om te kunnen gaan.

Solk Behandeling

Door middel van de SOLK klachten en de behandeling die ik heb gekregen, weet ik mij weer in het dagelijkse leven te voegen. Ondanks de klachten die ik blijf houden, kan ik weer genieten van de dagelijkse dingen.

doorRedactie Posted okt 16, 2019

Typische klachten van een hernia en tips voor een behandeling

Een hernia is een zeer schrikbarend verschijnsel. Helaas komt het vaak bij mensen voor. Maar er zijn gelukkig mogelijkheden om je hernia zo goed mogelijk te behandelen. Zo kan een herniakliniek zoals https://www.herniakliniek.nl/ je helpen om je hernia op de juiste manier te verhelpen.

Hernia

Herkennen van symptomen is belangrijk

Zoals bij alle gezondheidsklachten is het belangrijk om symptomen vroegtijdig te herkennen. Klachten van een hernia beginnen met pijn in de onderrug, maar daar blijft het vaak helaas niet bij. Zo kun je pijn krijgen in je benen, wat heel erg vervelend is. De pijn in de onderrug gaat meestal weg, maar klachten in je benen blijven helaas in veel gevallen. Gelukkig zijn hier behandeltechnieken voor beschikbaar.

Het is aan ten zeerste aan te raden om bij klachten gelijk naar de dokter te gaan. Veel mensen doen eerst onderzoek op het internet, maar dat is bij dit soort klachten niet bepaald slim. Je kunt niet voor eigen dokter gaan spelen en het risico nemen dat er niet op tijd een diagnose wordt gesteld voor je hernia.

Kliniek

Behandelingen bij een hernia

Wanneer je een hernia hebt, zijn er een aantal mogelijkheden om je te laten behandelen. Vaak is een operatie nodig, en dien je hier de juiste kliniek voor te vinden. Je kunt bij een kliniek een gesprek inplannen om erachter te komen of ze je kunnen helpen. Bij een goede kliniek kun je vaak ook je MRI-scan opsturen. Aan de hand hiervan zullen zij je een adviesplan sturen. Zodat je mogelijk na verloop van tijd een operatie krijgt om je hernia zo goed mogelijk te behandelen.

doorRedactie Posted sep 7, 2019

Aster uitvaartzorg

Zoekt u een uitvaartzorg Nijmegen die luistert naar uw wensen en ideeën. Kijk dan niet verder. Aster uitvaartzorg is een erg professioneel bedrijf die het beste met u voor heeft. Ze zorgen ervoor dat de uitvaart van een dierbare onvergetelijk wordt. Ze verzorgen niet alleen normale uitvaarten. Ze kunnen voor u een speciale locatie regelen zoals: in een bos of in zijn eigen huis. Ze regelen ook uitvaarten gebonden aan religies of juist niet. Door klanten worden ze gezien als een persoonlijke mensen en een luisterend oor. Als u wilt dat alles goed geregeld wordt en dat je je nergens zorgen over hoeft te maken dan weet u nu waar u moet zijn.

Mijn ervaring

Mijn ervaring met Aster uitvaarten is uitstekend. Ik ben heel blij met hun werkwijze. Ze zijn heel persoonlijk en luisteren goed naar uw wensen. Mijn schoonmoeder is een tijdje geleden overleden en ik ben heel blij met de diensten van Aster uitvaarten. Ik en mijn familie wilden even nergens aan denken. Ik ben daarom heel blij met de diensten van Aster uitvaarten. Ze luisterde goed naar onze wensen en ideeën over de uitvaart. Ik ben ook tevreden over de snelheid waarmee alles geregeld is. Als er ooit nog iemand overlijd ga ik zeker weer naar Aster uitvaarten toe.

Aster uitvaartzorg

Meer te weten komen

Wilt u meer te weten komen over de diensten van Aster uitvaarten. Kijk dan op de website van Aster uitvaarten. Ook kunt u ze bellen om al uw vragen te stellen.