Corey McCorkle's yayoi @ Middelheim park, Antwerp  
voor een beter sociaal werk  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
.
Nieuws

Samenstelling 'presidium' veranderd

Op de vergadering op 25 juni 2013 hebben de leden van het Platform ingestemd met de voordracht van Jan Hoogland (GH) en Lineke Verkooijen (Windesheim Flevoland) tot leden van het nieuwe presidium. Voor de duur van (minstens) een jaar zullen hun gelederen versterkt worden door een vertegenwoordiger van het Platform i.o. Lectoren Jeugd (zie hieronder). Alle leden van het Platform danken het vertrekkend presidium (Frans Spierings (Hro), Sietske Dijkstra (Avans)en Margot Scholten (INHolland) voor hun inspanningen in de afgelopen drie jaar.

Lectoren Jeugd sluiten zich aan

Na lang beraad hebben de leden van het Platform Lectoren Jeugd (i.o.) besloten om zich aan te sluiten bij het Platform Lectoren Zorg en Welzijn. Wel zullen zij, aanvullend op de gezamenlijke vergaderingen van het Platform, ook een of twee keer per jaar een afzonderlijke bijeenkomst houden. Vanuit het midden van de 'jeugdlectoren' zal een collega het presidium van het algemene platform komen versterken. De aansluiting kent een 'proefperiode' van een jaar; daarna besluiten de jeugdlectoren of zij toch liever een afzondelijk platform willen blijven vormen. Een overzicht van de jeugdlectoren wordt t.z.t. op de pagina Lectoren opgenomen.

 

Verkeerd verbonden

april 2014, Jaarconferentie lectoren zorg & welzijn

Op 23 en 24 april 2014 organiseren het Kenniscentrum HAN SOCIAAL aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en het Platform Lectoren Zorg en Welzijn de conferentie:

(Verkeerd) verbonden?: sociale technologie als bindmiddel.

Deze conferentie is een combinatie van de jaarconferentie van het Platform Lectoren Zorg en Welzijn en de jaarlijkse kennisdag van het Kenniscentrum HAN SOCIAAL. Technologie heeft een enorme impact op de huidige samenleving en de onderlinge menselijke processen. De ontwikkelingen rondom ICT en sociale media veranderen de wijze waarop mensen met elkaar omgaan. Bovendien wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologische hulpmiddelen zoals domotica om de grotere vraag aan zorg en welzijnsdiensten bij lager aanbod in fysieke dienstverlening te kunnen opvangen. Technologie is dus ook voor de sociale professional uiterst relevant. Het doel van deze conferentie is om in inzichten over de (on)mogelijkheden van sociale technologie voor het functioneren van de (kwetsbare) mens te delen, sociale professionals, onderzoekers en docenten te inspireren en kennisontwikkeling te stimuleren. Leden van het platform en hun kenniskringen zijn van harte welkom opbeide dagen, waarbij het programma van dag 1 in het teken staat van het thema sociale technologie. Voor dag 1 zijn ook externe en interne relaties van het kenniscentrum HAN SOCIAAL uitgenodigd. Dag 2 is een besloten bijeenkomst, alleen voor leden van het platform Lectoren Zorg & Welzijn. Leden van het platform kunnen zich ook inschrijven voor het diner op 23 april en eventueel een hotelovernachting in Nijmegen boeken. Meer informatie over het programma en de wijze van inschrijving vindt u op de conferentiewebsite Verkeerd verbonden